Artikel in Leven Haarlem

Datum : 01-07-2024

Naam: Yvette Beumer
Leeftijd: 56 jaar
Eerste baan: Schoonmaken in de Kaaswinkel, was heerlijk baantje rond mijn 14e
Beroep: Notaris
Woonplaats: Aerdenhout
Werkplaats: Velserbroek
Burgerlijke staat: Getrouwd, we hebben 2 kinderen, dochter van 26 en zoon van 25
Leuke eigenaardigheid: Ik pak nooit iets wat vooraan in het schap ligt, in alle winkels
Tip voor de mensheid: Laten we zo min mogelijk in een slachtofferrol kruipen, pak de teugels op
Bedrijf: Notarispraktijk Yvette Beumer BV

Eigen baas

Ik vind het heerlijk om eigen baas te zijn, bij een groot notariaat hangt voor mij te veel de sfeer van ’zo doen we dat nu eenmaal’. Ik zie mijn dag als een cross-fit training, afwisselend gericht op snelheid, doorzettingsvermogen, kracht en techniek. Dat helpt me om scherp te blijven op hectische dagen. Ik ervaar dan mijn vrijheid om te doen zoals mij dat het beste lijkt.

Ouder worden

Ik heb niet veel moeite met ouder worden, sterker nog, ik doe er mijn voordeel mee. Ik sport veel om in goede conditie te blijven en mijn lijf is ook lief voor mij. Mentaal voel ik me veel jonger en merk ook dat ik met mijn ervaring nu beter weet wat ik zelf wil, mijn eigen weg doelbewust kan bepalen en de onzekerheid gaat eraf. Ik heb mij door de jaren heen vaardigheden eigen gemaakt waar ik nu de vruchten van kan plukken.

Communicatie

Communicatie is een beetje en modewoord, maar daardoor niet minder belangrijk. Ik heb een beetje moeite met de manier waarop wordt gecommuniceerd, zeker online. Vaak onpersoonlijk of onnodig hard, terwijl communicatie ook vriendelijk, persoonlijk of zacht kan zijn. Je bereikt daar denk ik ook veel meer mee, zelfs bij moeilijke boodschappen. C’est le ton qui fait la musique. 

Thuis

Ik vind het heerlijk om thuis te zijn, ook alleen. Ik haal dan verse bloemen, ga koekjes bakken of werk wat in de tuin. Ik kan daar echt ontspannen en heb dat ook nodig naast mijn drukke bestaan. Natuurlijk werk ik ook wel vanuit huis, maar probeer er toch zoveel mogelijk te ontspannen. Ik mis de kinderen wel nu ze uit huis zijn, maar kan nu makkelijker tot rust komen.

Mannen

Ik werk het liefst met mannen en veel van mijn klanten zijn mannen. Ik spreek vaak dezelfde taal, ik kan daar goed in meekomen en er heerst toch een ander soort vibe. Ik hou wel van die mannenhumor en voel me niet zo snel geraakt in mijn vrouwelijkheid, misschien heb ik wel wat meer testosteron in mijn lijf. Ik merk gewoon dat ik bij vrouwen meer moet opletten dan bij mannen, het gaat me makkelijker af.

Gastronomie

Als we even tijd hebben gaan we lekker uiteten. Sowieso zijn we beiden druk en hebben niet heel veel tijd om uitgebreid te koken, dus doen we dat regelmatig buiten de deur. Mijn man en ik kunnen daar heerlijk kletsen en maken er een mooie avond van. Uiteten gaan geeft ons de tijd om aandacht aan elkaar te besteden en om te verbinden. 

Toekomst

We merken allemaal wel dat de wereld in hoog tempo aan het veranderen is en ik merk dat het notariaat daar wat op achterblijft. We moeten als bedrijf en branche meebewegen en sneller werken, voor de feiten uit, digitalisering, meer samenwerking, duidelijke keuzes maken en werken aan het kantoor van de toekomst. Dat is ook nodig om te kunnen blijven bestaan. Ik investeer veel in nieuwe systemen en technieken en werk aan een kantoor waar de medewerkers door de efficiency meer tijd hebben voor de klant.

Artikel in Leven Haarlem